Pozivni broj države +1 / 001

Unesite ime države ili pozivni broj države:

Uputi telefonski broj iz

uPozivni broj države:+1

001

Država:

Sjedinjene Američke Države

Lokalno vrijeme:

17:42 - 22:42

Domena najviše razine:

us

Kalkulator telefonskih brojeva


Opaska:
Početna nula regionalnog pozivnog broja mora biti izostavljena. Tako, broj '08196 1638196' postaje '+1 8196 1638196' s pozivnim brojem države.


Pozivni brojevi za Sjedinjene Američke Države...

Pozivni broj države +1 / 001 / 0111


+1 (001) je Pozivni broj države za državu Sjedinjene Američke Države. Ako se nalazite izvan Sjedinjene Američke Države i želite nazvati neku osobu u North Carolina, , uz pozivni broj područja potreban vam je Pozivni broj države u koju želite nazvati. Pozivni broj države za Sjedinjene Američke Države je +1 (001), dakle ako ste u Hrvatska i želite nazvati osobu u North Carolina, , telefonskom broju te osobe morate dodati prefiks +1 910. U ovom slučaju izostavlja se nula ispred pozivnog broja područja. Za izmišljeni telefonski broj 8638196 s pozivnim brojem područja 910 i Pozivni broj države +1 biste trebali nazvati broj +1 910 8638196.

Znak plus na početku telefonskog broja obično se može koristiti u ovom formatu. Međutim, uobičajenije je znak plus zamijeniti nizom brojeva koji telefonsku mrežu upozoravaju da želite birati telefonski broj u drugoj zemlji. ITU preporuča uporabu prefiksa 00, koji se također koristi u mnogim zemljama, uključujući sve europske zemlje. Kao alternativu prefiksu +1 910, koji morate staviti ispred telefonskog broja osobe u North Carolina, kako biste je nazvali iz Hrvatska, također možete koristiti 001 910. Za izmišljeni telefonski broj 8638196 s pozivnim brojem područja 910 i Pozivni broj države 001 (Sjedinjene Američke Države) biste trebali nazvati broj 001 910 8638196.

U pozivateljevom broju se može kriti usluga za koju pružatelj usluge naplaćuje dodatne naknade čak i kod primanja poziva iz inozemstva. Takvi pozivi često dolaze iz Afrike, tj. radi se pozivima koji počinju Pozivni broj države +2xx, a njihova namjena je namamiti osobu da nazove taj broj. Nazivanje broja kako biste saznali čiji ste poziv propustili može pretplatniku uzrokovati vrlo velike troškove, dok tvrtka koja je izvršila prvotni poziv kao mamac dobiva zaradu. Što dulje taj povratni poziv potraje, to će biti veće i naknade. Stoga treba biti na oprezu kod pozivanja brojeva iz neočekivanih propuštenih poziva iz inozemstva. Pretplatnicima su često dobro poznati prefiksi skupih brojeva usluga u vlastitoj državi, no u pravilu kod telefonskih brojeva iz inozemstva nije moguće prepoznati iste te usluge.

Ako se pretplatnika poziva na njegov broj mobitela, nije važno u kojoj se državi nalazi mobilni uređaj. Hoće li poziv biti smatran međunarodnim pozivom te hoće li biti potrebno unijeti Pozivni broj države (u ovom slučaju +1 (001, Sjedinjene Američke Države)) ovisi isključivo o tome koristi li pozvani mobilni uređaj pružatelja mobilnih usluga iz iste države kao i pozivatelj, a lokacija mobilnog uređaja uopće nije važna. Ipak, u određenim uvjetima lokacija može stvoriti veliku razliku kod naknade za poziv. Čim mobilni uređaj počne sudjelovati u pozivu putem strane mobilne mreže, obračunavaju se naknade za roaming. Te naknade snosi vlasnik uređaja, neovisno o tome je li vlasnik nazvao nekoga ili je netko nazvao vlasnika. Naknade za roaming su na području Europske unije pretežno ukinute, tako da se prilikom uporabe mobilnog uređaja u nekoj drugoj europskoj državi ne obračunavaju nikakve dodatne naknade. Ipak, izvan područja Europske unije to često uzrokuje obračun visokih naknada. Naknade za roaming su posebno visoke u zrakoplovima te na brodovima koji su opremljeni telekomunikacijskom opremom za mobitele. Stoga se preporuča unaprijed se informirati o naknadama za roaming koje vrijede dok ste u inozemstvu, ili zbog sigurnosti jednostavno ostaviti uređaj u načinu rada bez signala tijekom cjelokupnog trajanja vašeg putovanja.

Pozivni +1 / 001 / 0111 (Međunarodni pozivni broj)