Pozivni broj HilversumMjesto/Grad ili regija:Hilversum

Pozivni broj:

035     (+3135)

Država:

Nizozemska

Kalkulator telefonskih brojeva

Pozivni broj Hilversum


Pozivni broj za Hilversum je 035. Za izmišljeni telefonski broj 4443221 i pozivnim brojem područja 035 biste trebali nazvati broj 035 4443221. Hilversum se nalazi u Nizozemska.

Prefiks pozivnog broja nekog područja označava da se pretplatnikov telefonski broj nalazi na nekoj određenoj lokaciji. Osim pozivnog broja područja postoje i druge vrste prefiksa: prefiksi država kod međunarodnih poziva, prefiksi pružatelja mobilnih usluga te prefiksi raznih drugih usluga. Prilikom pozivanja iz jedne države u drugu u slučajevima kada primatelj poziva posjeduje kućni telefon, prefiks države se spaja s pozivnim brojem područja i brojem pretplatnika. Za izmišljeni telefonski broj 4443221 s pozivnim brojem područja 035 (Hilversum) i Pozivni broj države 0031 biste trebali nazvati broj 0031 35 4443221. Ako je poziv upućen na mobilni uređaj, Pozivni broj države se kombinira s prefiksom pružatelja mobilne usluge te s brojem pretplatnika. Ako se poziv upućuje pretplatniku u istoj državi, moguće je izostaviti kod države. Kod poziva u tuzemstvu između dva kućna telefona je u nekim državama ako oba pretplatnika imaju isti pozivni broj područja moguće izostaviti čak i njega. Ipak, u državama u kojima pretplatnici mogu kod preseljenja u drugi grad ili neku drugu lokaciju zadržati isti telefonski broj, potrebno je naravno kod poziva uključiti i pozivni broj područja 035.

I prefiks države i prefiks područja prije samog prefiksa sadrže jednu ili više znamenki. Te znamenke telefonsku centralu upućuju na to da znamenke koje slijede pripadaju kodu područja ili kodu države, a ne stvarnom telefonskom broju. Kod kodova područja je ta znamenka najčešće nula. S druge strane, kod kodova država zapadnoeuropske države, kao i većina država u Africi, Južnoj Americi i na Bliskom istoku slijede preporuku Međunarodne telekomunikacijske unije te upotrebljavaju dvije nule. Ipak, neke države se ne pridržavaju tog pravila: na primjer, države koje sudjeluju u sjevernoameričkoj shemi numeriranja brojeva koriste 011, dok Japan koristi 010.

Usluge kojima se pristupa putem prefiksa za usluge mogu dovesti do obračuna naknada ne samo od strane telekomunikacijskih tvrtki, već i od strane tvrtki koje nude te usluge. Zbog toga postoji priličan broj sumnjivih tvrtki koje nude beskorisne usluge s vrlo visokim naknadama. Kako bi zaradile još više, takve usluge često pokušavaju zadržati pozivatelje na liniji što je dulje moguće. Nadležna tijela redovito poduzimaju mjere protiv takvih pružatelja usluga, no u to se ne možete uvijek pouzdati. Osim posebnih brojeva koje je moguće prepoznati po njihovom prefiksu, postoje i brojevi za brzo biranje. Najpoznatiji takvi brojevi su broj za hitne slučajeve, koji u Europi glasi 112, a u Sjevernoj Americi 911. Te brojeve se može koristiti bilo gdje u zemlji bez potrebe za ikakvim prefiksom, tj. nisu potrebni Pozivni broj države +31 (0031) ili pozivni broj područja 035 (Hilversum).

U pravilu se telefonski broj pozivatelja prenosi primatelju poziva i prikazuje na njegovom zaslonu. Iako je moguće sakriti vlastiti telefonski broj, što ima smisla u pogledu zaštite podataka, ne bi vas uopće trebalo iznenaditi ako osoba koju zovete odbije poziv. Većina ljudi želi znati tko ih zove te ne prihvaća anonimne pozive.

Ako se nalazite izvan Nizozemska i želite nazvati neku osobu u Hilversum, uz pozivni broj područja potreban vam je Pozivni broj države u koju želite nazvati. Pozivni broj države za Nizozemska je +31 (0031), dakle ako ste u Hrvatska i želite nazvati osobu u Hilversum, telefonskom broju te osobe morate dodati prefiks +31 35. U ovom slučaju izostavlja se nula ispred pozivnog broja područja. Za izmišljeni telefonski broj 4443221 s pozivnim brojem područja 035 (Hilversum) i Pozivni broj države 0031 biste trebali nazvati broj 0031 35 4443221.