pozivni-broj-drzave.info
Međunarodni pozivni broj Sveti Toma i Prinsipe

Međunarodni pozivni broj Sveti Toma i Prinsipe

Unesite ime države ili međunarodni pozivni broj:Država:Sveti Toma i Prinsipe

Pozivni:

+239

00239

Lokalno vrijeme:

21:50

Domena najviše razine:

st

Kalkulator telefonskih brojeva


Opaska:
Početna nula regionalnog pozivnog broja mora biti izostavljena. Tako, broj '01856 1441856' postaje '+239 1856 1441856' s pozivnim brojem države.


Pozivni brojevi za Sveti Toma i Prinsipe...

Pozivni Sveti Toma i Prinsipe (Međunarodni pozivni broj)


Pozivni za državu Sveti Toma i Prinsipe je +239 (00239). Ako se nalazite izvan Sveti Toma i Prinsipe i želite nazvati neku osobu u Santana, Ribeira Afonso, , uz pozivni broj područja potreban vam je Pozivni u koju želite nazvati. Pozivni za Sveti Toma i Prinsipe je +239 (00239), dakle ako ste u Hrvatska i želite nazvati osobu u Santana, Ribeira Afonso, , telefonskom broju te osobe morate dodati prefiks +239 2265. U ovom slučaju izostavlja se nula ispred pozivnog broja područja. Za izmišljeni telefonski broj 4441856 s pozivnim brojem područja 2265 i Pozivni +239 biste trebali nazvati broj +239 2265 4441856.

Znak plus na početku telefonskog broja obično se može koristiti u ovom formatu. Međutim, uobičajenije je znak plus zamijeniti nizom brojeva koji telefonsku mrežu upozoravaju da želite birati telefonski broj u drugoj zemlji. ITU preporuča uporabu prefiksa 00, koji se također koristi u mnogim zemljama, uključujući sve europske zemlje. Kao alternativu prefiksu +239 2265, koji morate staviti ispred telefonskog broja osobe u Santana, Ribeira Afonso, kako biste je nazvali iz Hrvatska, također možete koristiti 00239 2265. Za izmišljeni telefonski broj 4441856 s pozivnim brojem područja 2265 i Pozivni 00239 (Sveti Toma i Prinsipe) biste trebali nazvati broj 00239 2265 4441856.

U pozivateljevom broju se može kriti usluga za koju pružatelj usluge naplaćuje dodatne naknade čak i kod primanja poziva iz inozemstva. Takvi pozivi često dolaze iz Afrike, tj. radi se pozivima koji počinju Pozivni +2xx, a njihova namjena je namamiti osobu da nazove taj broj. Nazivanje broja kako biste saznali čiji ste poziv propustili može pretplatniku uzrokovati vrlo velike troškove, dok tvrtka koja je izvršila prvotni poziv kao mamac dobiva zaradu. Što dulje taj povratni poziv potraje, to će biti veće i naknade. Stoga treba biti na oprezu kod pozivanja brojeva iz neočekivanih propuštenih poziva iz inozemstva. Pretplatnicima su često dobro poznati prefiksi skupih brojeva usluga u vlastitoj državi, no u pravilu kod telefonskih brojeva iz inozemstva nije moguće prepoznati iste te usluge.

Ako se pretplatnika poziva na njegov broj mobitela, nije važno u kojoj se državi nalazi mobilni uređaj. Hoće li poziv biti smatran međunarodnim pozivom te hoće li biti potrebno unijeti Pozivni (u ovom slučaju +239 (00239, Sveti Toma i Prinsipe)) ovisi isključivo o tome koristi li pozvani mobilni uređaj pružatelja mobilnih usluga iz iste države kao i pozivatelj, a lokacija mobilnog uređaja uopće nije važna. Ipak, u određenim uvjetima lokacija može stvoriti veliku razliku kod naknade za poziv. Čim mobilni uređaj počne sudjelovati u pozivu putem strane mobilne mreže, obračunavaju se naknade za roaming. Te naknade snosi vlasnik uređaja, neovisno o tome je li vlasnik nazvao nekoga ili je netko nazvao vlasnika. Naknade za roaming su na području Europske unije pretežno ukinute, tako da se prilikom uporabe mobilnog uređaja u nekoj drugoj europskoj državi ne obračunavaju nikakve dodatne naknade. Ipak, izvan područja Europske unije to često uzrokuje obračun visokih naknada. Naknade za roaming su posebno visoke u zrakoplovima te na brodovima koji su opremljeni telekomunikacijskom opremom za mobitele. Stoga se preporuča unaprijed se informirati o naknadama za roaming koje vrijede dok ste u inozemstvu, ili zbog sigurnosti jednostavno ostaviti uređaj u načinu rada bez signala tijekom cjelokupnog trajanja vašeg putovanja.

Pozivni broj države Sveti Toma i Prinsipe