Međunarodni pozivni broj Sijera Leone

Unesite ime države ili međunarodni pozivni broj:Država:Sijera Leone

Pozivni:

+232

00232

Lokalno vrijeme:

14:58

Domena najviše razine:

sl

Kalkulator telefonskih brojeva


Opaska:
Početna nula regionalnog pozivnog broja mora biti izostavljena. Tako, broj '09236 1449236' postaje '+232 9236 1449236' s pozivnim brojem države.


Pozivni brojevi za Sijera Leone...

Pozivni Sijera Leone (Međunarodni pozivni broj)


Pozivni za državu Sijera Leone je +232 (00232). Ako se nalazite izvan Sijera Leone i želite nazvati neku osobu u Makeni, Koidu, , uz pozivni broj područja potreban vam je Pozivni u koju želite nazvati. Pozivni za Sijera Leone je +232 (00232), dakle ako ste u Hrvatska i želite nazvati osobu u Makeni, Koidu, , telefonskom broju te osobe morate dodati prefiks +232 52. U ovom slučaju izostavlja se nula ispred pozivnog broja područja. Za izmišljeni telefonski broj 3449236 s pozivnim brojem područja 52 i Pozivni +232 biste trebali nazvati broj +232 52 3449236.

Znak plus na početku telefonskog broja obično se može koristiti u ovom formatu. Međutim, uobičajenije je znak plus zamijeniti nizom brojeva koji telefonsku mrežu upozoravaju da želite birati telefonski broj u drugoj zemlji. ITU preporuča uporabu prefiksa 00, koji se također koristi u mnogim zemljama, uključujući sve europske zemlje. Kao alternativu prefiksu +232 52, koji morate staviti ispred telefonskog broja osobe u Makeni, Koidu, kako biste je nazvali iz Hrvatska, također možete koristiti 00232 52. Za izmišljeni telefonski broj 3449236 s pozivnim brojem područja 52 i Pozivni 00232 (Sijera Leone) biste trebali nazvati broj 00232 52 3449236.

U pozivateljevom broju se može kriti usluga za koju pružatelj usluge naplaćuje dodatne naknade čak i kod primanja poziva iz inozemstva. Takvi pozivi često dolaze iz Afrike, tj. radi se pozivima koji počinju Pozivni +2xx, a njihova namjena je namamiti osobu da nazove taj broj. Nazivanje broja kako biste saznali čiji ste poziv propustili može pretplatniku uzrokovati vrlo velike troškove, dok tvrtka koja je izvršila prvotni poziv kao mamac dobiva zaradu. Što dulje taj povratni poziv potraje, to će biti veće i naknade. Stoga treba biti na oprezu kod pozivanja brojeva iz neočekivanih propuštenih poziva iz inozemstva. Pretplatnicima su često dobro poznati prefiksi skupih brojeva usluga u vlastitoj državi, no u pravilu kod telefonskih brojeva iz inozemstva nije moguće prepoznati iste te usluge.

Ako se pretplatnika poziva na njegov broj mobitela, nije važno u kojoj se državi nalazi mobilni uređaj. Hoće li poziv biti smatran međunarodnim pozivom te hoće li biti potrebno unijeti Pozivni (u ovom slučaju +232 (00232, Sijera Leone)) ovisi isključivo o tome koristi li pozvani mobilni uređaj pružatelja mobilnih usluga iz iste države kao i pozivatelj, a lokacija mobilnog uređaja uopće nije važna. Ipak, u određenim uvjetima lokacija može stvoriti veliku razliku kod naknade za poziv. Čim mobilni uređaj počne sudjelovati u pozivu putem strane mobilne mreže, obračunavaju se naknade za roaming. Te naknade snosi vlasnik uređaja, neovisno o tome je li vlasnik nazvao nekoga ili je netko nazvao vlasnika. Naknade za roaming su na području Europske unije pretežno ukinute, tako da se prilikom uporabe mobilnog uređaja u nekoj drugoj europskoj državi ne obračunavaju nikakve dodatne naknade. Ipak, izvan područja Europske unije to često uzrokuje obračun visokih naknada. Naknade za roaming su posebno visoke u zrakoplovima te na brodovima koji su opremljeni telekomunikacijskom opremom za mobitele. Stoga se preporuča unaprijed se informirati o naknadama za roaming koje vrijede dok ste u inozemstvu, ili zbog sigurnosti jednostavno ostaviti uređaj u načinu rada bez signala tijekom cjelokupnog trajanja vašeg putovanja.

Pozivni broj države Sijera Leone