Međunarodni pozivni broj Indonezija

Unesite ime države ili međunarodni pozivni broj:

Uputi telefonski broj iz

uDržava:Indonezija

Pozivni:

+62

0062

Lokalno vrijeme:

19:30 - 21:30

Domena najviše razine:

id

Kalkulator telefonskih brojeva


Opaska:
Početna nula regionalnog pozivnog broja mora biti izostavljena. Tako, broj '03316 1603316' postaje '+62 3316 1603316' s pozivnim brojem države.


Pozivni brojevi za Indonezija...

Pozivni Indonezija (Međunarodni pozivni broj)


Pozivni za državu Indonezija je +62 (0062). Ako se nalazite izvan Indonezija i želite nazvati neku osobu u West Bangka, , uz pozivni broj područja potreban vam je Pozivni u koju želite nazvati. Pozivni za Indonezija je +62 (0062), dakle ako ste u Hrvatska i želite nazvati osobu u West Bangka, , telefonskom broju te osobe morate dodati prefiks +62 716. U ovom slučaju izostavlja se nula ispred pozivnog broja područja. Za izmišljeni telefonski broj 1603316 s pozivnim brojem područja 0716 i Pozivni +62 biste trebali nazvati broj +62 716 1603316.

Znak plus na početku telefonskog broja obično se može koristiti u ovom formatu. Međutim, uobičajenije je znak plus zamijeniti nizom brojeva koji telefonsku mrežu upozoravaju da želite birati telefonski broj u drugoj zemlji. ITU preporuča uporabu prefiksa 00, koji se također koristi u mnogim zemljama, uključujući sve europske zemlje. Kao alternativu prefiksu +62 716, koji morate staviti ispred telefonskog broja osobe u West Bangka, kako biste je nazvali iz Hrvatska, također možete koristiti 0062 716. Za izmišljeni telefonski broj 1603316 s pozivnim brojem područja 0716 i Pozivni 0062 (Indonezija) biste trebali nazvati broj 0062 716 1603316.

U pozivateljevom broju se može kriti usluga za koju pružatelj usluge naplaćuje dodatne naknade čak i kod primanja poziva iz inozemstva. Takvi pozivi često dolaze iz Afrike, tj. radi se pozivima koji počinju Pozivni +2xx, a njihova namjena je namamiti osobu da nazove taj broj. Nazivanje broja kako biste saznali čiji ste poziv propustili može pretplatniku uzrokovati vrlo velike troškove, dok tvrtka koja je izvršila prvotni poziv kao mamac dobiva zaradu. Što dulje taj povratni poziv potraje, to će biti veće i naknade. Stoga treba biti na oprezu kod pozivanja brojeva iz neočekivanih propuštenih poziva iz inozemstva. Pretplatnicima su često dobro poznati prefiksi skupih brojeva usluga u vlastitoj državi, no u pravilu kod telefonskih brojeva iz inozemstva nije moguće prepoznati iste te usluge.

Ako se pretplatnika poziva na njegov broj mobitela, nije važno u kojoj se državi nalazi mobilni uređaj. Hoće li poziv biti smatran međunarodnim pozivom te hoće li biti potrebno unijeti Pozivni (u ovom slučaju +62 (0062, Indonezija)) ovisi isključivo o tome koristi li pozvani mobilni uređaj pružatelja mobilnih usluga iz iste države kao i pozivatelj, a lokacija mobilnog uređaja uopće nije važna. Ipak, u određenim uvjetima lokacija može stvoriti veliku razliku kod naknade za poziv. Čim mobilni uređaj počne sudjelovati u pozivu putem strane mobilne mreže, obračunavaju se naknade za roaming. Te naknade snosi vlasnik uređaja, neovisno o tome je li vlasnik nazvao nekoga ili je netko nazvao vlasnika. Naknade za roaming su na području Europske unije pretežno ukinute, tako da se prilikom uporabe mobilnog uređaja u nekoj drugoj europskoj državi ne obračunavaju nikakve dodatne naknade. Ipak, izvan područja Europske unije to često uzrokuje obračun visokih naknada. Naknade za roaming su posebno visoke u zrakoplovima te na brodovima koji su opremljeni telekomunikacijskom opremom za mobitele. Stoga se preporuča unaprijed se informirati o naknadama za roaming koje vrijede dok ste u inozemstvu, ili zbog sigurnosti jednostavno ostaviti uređaj u načinu rada bez signala tijekom cjelokupnog trajanja vašeg putovanja.

Pozivni broj države Indonezija